Het grote GTW project

Mij Arriva GTW heeft al aardig wat diensten gedraaid, een van de eerste dingen die ik inbouwde was de binnen verlichting, Piko heeft de voorbereiding hier voor al getroffen.
Het is vrij simpel aan te sluiten dus, kappen los halen draden aan elkaar solderen en er is licht.

Maar voor mij was dat niet voldoende, ik kwam Beneluxspoor een topic tegen over automatische rangeerseinen, nou dat vind ik wel wat.
Ik ben aan het solderen gegaan, echter heb ik ergens een fout welke snel gevonden was maar daarna kwam ik het volgende probleem tegen, en ik kan niet ontdekken waar deze zit er blijft namelijk 1 witte lamp constant branden ook wanneer de sluit verlichting aan staat en dan rijd het stel met het gevarensein.
Wat me opviel tijdens de ombouw is dat er op de printplaat plaats is voor nog 2 leds, het model eens goed bekijken en het 1:1  stel eens bekijken, Piko heeft eigenlijk rekening gehouden met de schijnwerpers die op de trein zitten, maar heeft daar geen leds geplaatst, nou dat gaat mij wel lukken.
Om dat ik toch lekker bezig was heb ik ook maar de cabines voor zien van verlichting.

       De binnen verlichting.

Er staan op de forums meerdere tekeningen, in mijn geval moet ik het groende draad verhaal vergeten( alle links staan onder dit bericht).
Het printje
De verlichtingsprint van de Piko gtw.
Bij de rode markeringen zijn de stroombanen door gehaald.
De motorbak is flink onder handen genomen.
Het printje zit in het treinstel.
bij de eerste testen heb ik ergens een foutje gemaakt met de ground, plus of min.
Een decoder minder!
 Er zullen als het model goed werkt meer foto’s en een nieuwe video bij komen.

Video’s:

 

Links naar forums (openen in nieuw venster):
forum modelspoorwijzer
beneluxspoor
beneluxspoor forum 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *